Bed and Breakfast De Groene Weg in Brakel

Gastenkamers

Alle kamers hebben een eigen ingang die uitgeeft op de centrale binnenkoer. De grootste kamer (Verrebeek) heeft ruim plaats voor vier (max. zes), de andere kamers zijn voor twee (max. drie) personen, steeds met eigen sanitair.

  • Alle kamers zijn rookvrij, en dat willen we zo houden.
  •  Huisdieren kunnen we niet toelaten.

Bed and breakfast De Groene Weg, centrale binnenkoer

 

 

Verrebeeklogies de groene weg, kamer Verrebeek

Kamer met inkom, zitruimte beneden, badkamer (douche/lavabo) met toilet; Boven: zeer ruime zitruimte met uitzicht op de boomgaard,  aparte slaapkamer voor twee, twee √©√©npersoonsbedden in de aanpalende ruimte.
Afwerking: leempleisters, kalkverf,  lariks plankenvloer. Het oude dakgebinte kon behouden en zichtbaar blijven, isolatie bovenop met papiervlokken.

Rowater

Slaapkamer beneden, badkamer (douche/lavabo) met toilet; gastenkamers de groene weg, kamer Rowaterop de mezzanine: zitruimte met uitzicht.
Afwerking: leempleisters, kalkverf, cementtegels, FSC hout voor de trap (rubberwood), plankenvloer in lariks en ruwe grenen als dakafwerking. 

Rietfonteintje

logies de groene weg, kamer Rietfonteintje

Kamer op de bovenverdieping met eigen badkamer (douche/lavabo) en toilet.
Afwerking: geoliede plankenvloer in lariks, ruw grenen (dak), leempleister en kalkverf.

Dorenbosbeek

bed and breakfast De Groene Weg, kamer DorenbosbeekSlaapkamer op de verdieping boven de leemstenen gewelven van de ontbijtruimte, plankenvloer in lariks FSC, leempleister en kalkverf. Eigen badkamer (douche/lavabo, met toilet) te bereiken via een overloop waar ook nog plaats genoeg is voor een gezellige zithoek.

onze kamers

Ter hoogte van Nederbrakel wordt de rivier de Zwalm gevormd. Stroomopwaarts daarvan ligt een bosrijk, sterk glooiend gebied met kleine bronnen en beken die samen het bronbekken van de Zwalm vormen.
B&B 'De Groene Weg' ligt aan het begin van dit gebied, op de grens met Opbrakel, nabij de Dorenbosbeek en de Verrebeek. Twee van onze kamers zijn naar deze beekjes genoemd, een derde kreeg de naam 'Rowater' en de vierde kamer 'Rietfonteintje', naar de kleine bron hoog in het Brakelbos.

 

Eten dichtbij:

De Vijf Seizoenen

Moeder Agnes

meer eetgelegenheden + plannetje vind je in de infomap op de kamer!

 

B&B 'De Groene Weg' | Groeneweg 3, B-9660 Brakel | tel +32 (0)55 42 84 46 | GSM +32 (0)473 86 35 12 | logies@degroeneweg.be