Bed and Breakfast De Groene Weg in Brakel

Vlakbij: binnen een straal van 2 kilometer

Stap 'De Groene Weg' buiten en je bevindt je meteen in het beschermd landschap van de Verrebeek, met zijn gelijknamige en mooi gerestaureerde windmolen (in werking iedere laatste zondag van de maand, 14 - 18 u.). De molen ligt langs het mijnwerkerspad, een wandel- en fietsweg op de oude spoorlijn Zottegem - Brakel - Elzele (Ellezelles).

In zuidelijke richting brengt dit pad ons naar het begin van het Livierenbos (Bois de la Livière), waar de Verrebeek de grens vormt met Henegouwen. Langs een stuk enig mooie GR122 steek je dit bronbeekje van de Zwalm over en kom je terug door een aansluitend bosgebied van Everbeek-Boven. Nog mooier in omgekeerde richting!

Langs de Wallekouter keer je langs een verharde weg terug, met een mooi vergezicht aan de ene kant en bos aan de overzijde. Vanaf het einde van het mijnwerkerspad kun je dezelfde GR122 in de andere richting volgen, de Dorenbosbeek oversteken en langs veldwegen terugkeren naar de kerk van Opbrakel. Binnen dezelfde straal van twee kilometer vind je eveneens het centrum van Brakel (Nederbrakel) met tal van handelszaken. Of bezoek het bos van de Top Bronnen, met de hooggelegen Toepkapel uitkijkend over Brakel.

Een beetje verder: binnen een straal van 5 kilometer

Voor de sportieve mountainbiker is er de 'rode' lus (Bloso) die volledig in dit gebied ligt. Deze lus van 22 kilometer - best lastig! - kan gecombineerd worden met een blauwe (12 km) en een groene lus (15 km) richtig Zegelsem en Elst.

Wegfietsers vinden hier een groot stuk uit de finale van de Ronde van Vlaanderen: van de kasseien van de Haaghoek over de Leberg, de Berendries, de Valkenberg, Tenbosse en Parikeberg... op weg naar de Muur en de finale!

Het aanbod van kleine wandelpaadjes binnen deze straal is zeer groot, de wandelmogelijkheden zijn dan ook immens. We beperken ons hieronder tot onze favorieten:

Brakel vergezicht met gastenkamers De Groene Weg

Nog verder: binnen een straal van 15 kilometer

In dit gebied vinden we Brakel en B&B 'De Groene Weg' centraal gelegen tussen de provinciesteden Ronse, Oudenaarde, Zottegem en Geraardsbergen. Fietsers en wielerliefhebbers vinden hier nagenoeg de hele finale - de 'bergzone'...- van de Ronde van Vlaanderen.

De LF6, het zuidelijke traject van de Vlaanderen Fietsroute, passeert aan onze deur. Ze is in beide richtingen bewegwijzerd met rechthoekige bordjes. In de richting van Kluisbergen fiets je een schitterend stuk door de heuvels van Brakel en Maarkedal. Voorbij Kluisbergen sluit je aan op vlakke fietswegen langs de Schelde, het kanaal Bossuit - Kortrijk en de Leie. De Vlaanderen Fietsroute is ons favoriete traject naar de zee.

uitvalsbasis voor de Vlaamse Ardennen

Vanaf jouw kamerdeur tot de wijde omgeving van Vlaanderens mooiste landschap: 'De Groene Weg' is voor wandelaars en fietsers een ideaal vertrekpunt. Uit de veelheid van mogelijkheden geven we hier voorlopig enkele van onze favorieten. Of neem gewoon een stafkaart, topogids of knooppuntenkaart mee en trek er op uit:
De Groene Weg is daarvoor een ideale uitvalsbasis!

Vlaanderen Fietsroute LF6 in Opbrakel  

Fietsvriendelijk logies

B&B 'De Groene Weg' | Groeneweg 3, B-9660 Brakel | tel +32 (0)55 42 84 46 | GSM +32 (0)473 86 35 12 | logies@degroeneweg.be